Terveisiä Rollojoukkueen leiriltä

26.1.2019

Nico Peltonen Suomen Uimaliiton järjestämällä tammikuun Rollojoukkuleirillä

Nico Peltonen (2005) Hyvinkään Uimaseurasta on osallistunut Suomen Uimaliiton järjestämälle Rollojoukkueleirille, joka  järjestettiin Vierumäen  Urheiluopistolla 17. - 20.1.2019.

Rollojoukkueen leirillä nuorilla on mahdollisuus tutustua Uimaliiton leiritoimintaan sekä maajoukkuekulttuuriin. Leirillä uimarit pääsevät harjoittelemaan oman ikäluokkansa huippujen kanssa. Leiri järjestetään innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä, joka kannustaa uimaria harjoittelemaan tehokkaasti myös oman seuran harjoituksissa.

Leiriohjelmassa uimareilla on kuusi uintiharjoitusta ja neljä kuivatreeniä. Uintiharjoituksissa käydään läpi lajitekniikoita ja uimarit pääsevät myös haastamaan itsensä kovissa sarjoissa. Kuivaharjoituksissa kehon hallinta ja liikkuvuusharjoitukset ovat tärkeässä roolissa.
(https://www.uimaliitto.fi/uinti/valmennus/rollojoukkueenleirit/)
Nico kertoo, että leiri meni hienosti. Hän sai uusia kavereita ja oppi paljon uutta. Erityisesti käännöksien harjoitteleminen uudella tavalla oli Nicolle mieleen.
Laadukkaat harjoitukset olivat leirillä tärkeässä roolissa, lisäksi myös urheilijan ravitsemukseen kiinnitettiin huomiota. Harjoittelu leirillä oli tarkasti aikataulutettua.  Nico kertoo, että leiriohjelma alkoi päivittäin klo 8:00 uintiharjoituksella ja päivät päättyivät illan kuivaharjoitukseen.

Nico kertoo, että leirillä otettiin kaikki tasapuolisesti huomioon ja kaikkia kohdeltiin kannustavasti ja arvostavasti.
Leirillä valmentamassa olleen valmentajan Aleksi Rajansuon (RiUS) mukaan Nicon leiri sujui mukavasti. Aleksin kertoman mukaan Nico on kehittynyt syksyn 2018 leirin jälkeen paljon. Aleksi toteaakin, että Nicolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä uimarina korkealle.

Nicon valmentaja Svetlana Nyman on tyytyväinen, että Nico pääsi leirille mukaan. Svetlana kertoo, että Rollojoukkueen leiri tarjoaa uimarille hienon tilaisuuden tutustua muihin uimareihin ja kasvaa sitä kautta niin sosiaalisesti kuin henkisesti. Leirillä uimarin motivaatio harjoitteluun kasvaa ja se näkyy myös kotihallin harjoituksissa.

Liitteet