Mämmiuinnit 2019

Nico Peltonen
Vlada Guljajeva
Jenny Nieminen

Hyvinkään Uimaseura järjesti 22.4.2019 perinteiset Mämmiuinnit Sveitsin Uimalassa. Mämmiuintien historia menee tiettävästi niinkin kauas kuin vuoteen 1978. Monet uintikisat on siis kisattu Sveitsin uimalassa pääsisäisen aikaan.

Hyvinkään Uimaseura isännöi Mämmiuinteja runsaan 150 uimarin osallistuessa kisoihin.  Uimarit ponnistivat lähtöpallilta noin 500 startin verran.

Hyvinkään Uimaseurasta kisoihin osallistui uimareita jokaisesta kilpauintiryhmästä.
Kisapäivänä tunnelma kisoissa oli huikea. Valmentaja Mikael Laakson mukaan kisoissa oli iloinen meininki ja Mikael sanoo, että tästä on hyvä jatkaa kehittymistä.

Prerollo-ryhmässä osa uimareista osallistui uintikisoihin ensimmäistä kertaa. Uimarit suorituivat uinneista hienosti ja valmentaja Mikael Laakso on tyytyväinen valmennettaviensa suorituksiin. Prerolloissa mitalisaalistaan kasvattivat Kasperi Kenttä yhdellä kultamitalilla (50m SU) ja kahdella pronssimitalilla. Lisäksi Jesper Arvela sijoittui hienosti hopealle 50m selkäuinnissa.

Rollo-ryhmien uimarit saavuttivat myös hienosti uusia henkilökohtaisia ennätyksiä ja Rollo-kisojen aikarajojakin rikottiin. Nella Honkanen  ja Aaron Tikkanen alittivat Rollo-rajoista 100m perhosuinnin aikarajan. Oiva Koppelmäki alitti omalla suorituksellaan 200m sekauinnin ja 400m vapaauinnin aikarajan.

Mitaleitakin Rollo-ryhmien palkintokaappeihin ansaittiin. Esimerkiksi 50m vapaauinnissa Rollo-ryhmien uimarit Ahti Halttunen, Andreas Kinnunen, Oiva Koppelmäki ja Aaron Tikkanen saivat hienosti nelosvoiton.

Myös muut Rollo-ryhmien uimarit paransivat omia ennätyksiään hienosti. Mitalisijoille Rollo-ryhmistä pääsivät seuraavat uimarit: Hanna-Mari Kuisma, Ohto Heikkinen, Venla Karialho, Nella Honkanen, Anniina Jokiniemi, Kaisla-Kerttu Parkkonen, Ahti Halttunen, Kasperi Miettinen, Emmi Pohjonen, Andreas Kinnunen, Oiva Koppelmäki, Susanna Kuisma, Senni Sevenius, Emma Kaivola ja Aaron Tikkanen.

Valmentajat Jouni Laakso ja Henna Salmi ovat tyytyväisiä uimareiden suorituksiin.

Valmentaja Svetlana Nymanin uimarit IKM/NSM/SM -ryhmistä näyttivät kisoissa parastaan.
Onni Äijälä urakoi kisoissa upeasti kaikissa Mämmiuintien lajeissa uiden siis kaikkiaan 14 henkilökohtaista matkaa ja lisäksi yhden viestimatkan. Onni lunasti henkilökohtaisista lajeistaan yhteensä 13 kultamitalia ja yhden hopean. Viestijoukkue voitti myös kultaa. Viestijoukkueessa olivat mukana Onni Äijälä, Nico Peltonen, Vlada Guljajeva ja Elizabete Naumcika.
IKM-uimari Vlada Guljajeva sai kisoissa ansaitusti neljä kultamitalia ja 3 pronssimitalia.
Vlada suoriutui erityisen hyvin 100m ja 200m rintauinnissa.

Nico Peltonen onnistui kisoissa varmoilla suorituksillaan. Nico sai uinneistaan 12 henkilökohtaista mitalia sekä yhden viestimitalin.

IKM/NSM/SM-ryhmän uimareista mitalisijoille pääsivät edellä mainittujen lisäksi seuraavat uimarit: Jenny Nieminen, Alexander Nyman, Akseli Maaranen, Joonas Maaranen, Heli Kuisma, Anniina Ahonen, Tiia Kuisma, Sini Kaivoja ja Elizabete Naumzika.

Aikuisten Masters-uimareista Mämmiuinneissa mitalisijoille ylsivät 100m perhostelussa Olli Ylä-Jarkko sekä Kari Koppelmäki.

Mämmiuinneissa palkittiin eniten FINA-pisteitä saaneet uimarit; kaksi naista ja kaksi miestä. Tänä vuonna parhaan miesuimarin palkinnon sai Hyvinkään Uimaseuran Onni Äijälä hurjalla 6370 FINA-pistemäärällä. Toisena miesuimarina oli Hyvinkään Uimaseuran Nico Peltonen pistemäärällä 4735. Paras naisuimari kisoissa oli tänä vuonna Vlada Guljajeva huikealla pistemäärällä 3731 ja toisena  hienosti Jenny Nieminen pistemäärällä 2969. Molemmat naisuimarit ovat Hyvinkään Uimaseuran uimareita.

Lisäksi kisoissa palkittiin kaksi uimaria parhaan yksittäisen lajin korkeimmista FINA-pisteistä. Nämä uimarit olivat TaTun Petja Yritys ja UH:n Saana Yritys.

Kaikki Hyvinkään Uimaseuran ryhmien valmentajat ovat erittäin tyytyväisiä uimareiden suorituksiin. Valmentajat sanovat, että on hienoa nähdä uimareiden kovan harjoittelun tuottamaa kehitystä. Valmentajat kertovat, että harjoittelu jatkuu ja kauden pääkisoihin on vielä hetki aikaa harjoitella ja uimareiden motivaatio näyttää olevan kohdallaan.

Uimareiden vanhemmat ovat tyytyväisiä uimareidensa valmennukseen ja haluavat kiittää valmentajia hienosta työstä uimareiden puolesta.

Hyvinkään Uimaseura kiittää kaikkia toimitsijoita ja huoltojoukkoja arvokkaasta panoksesta onnistuineiden uintikilpailujen hyväksi.

Lisätietoja valmentajilta:
Mikael Laakso 0400 639778
Jouni Laakso 045 8581991
Svetlana Nyman 040 7283338

Lisää kuvia Mämmiuinneista löydät Kuva-arkistosta.

Liitteet