Rollot 2019

10.6.2019

Hyvinkään Uimaseuran Rollo-ikäiset uimarit osallistuivat Oulussa järjestettäviin uintikilpailuihin 7.-9.6.2019. Uimarit ja huoltojoukot sekä valmentajat Henna Salmi ja Jouni Laakso matkasivat Ouluun torstaina 6.6.

Siiri Attola ja Oiva Koppelmäki onnistuivat kisoissa erinomaisesti. Molemmat rikkoivat omat ennätyksensä kaikissa lajeissaan ja Siiri toi upeasti pistesijan 50m perhosuinnista.
Siirin henkilökohtaiset lajit olivat 100m VU, 50m RU, 200m SKU, 50m SU ja 50m PU.

Oivan lajit puolestaan olivat 200m SKU, 100m VU, 100m RU ja bravuurimatka 400m VU.

Hyvinkään Uimaseura oli hyvin edustettuna Rolloissa myös viestijoukkueiden osalta. Seurallamme oli edustus lähes kaikilla matkoilla. Poikien joukkueen kokoonpano hieman vaihteli kisaviikonlopun aikana. Kuvassa Kasperi Miettinen, Joona Jakoaho, Oiva Koppelmäki ja Andreas Kinnunen, jotka uivat viimeisen poikien viestin eli 4x100m VU.

Kasperi ui kisoissa vaparin viestin lisäksi 100m RU (P13) sekä edusti hienosti poikien 4x100m SKU-viestissä.

Joonan henkilökohtaisena matkana oli 50m VU, jossa Joona sijoittui 4. jääden täpärästi mitallisijojen ulkopuolelle. Joona oli koko kisojen ajan HyUS:n kisakatsomon ehdoton tsemppari ja kannusti raivokkaasti kavereita. Hyvinkään Uimaseura kustantaakin Joonalle rasiallisen Mynthon-pastilleja käheäksi huudetun kurkun paranteluun.

Andreaksen lajit viikonloppuna olivat 100m SKU (P13), 4x100m VUV, 100m VU ja 4x100m SKUV. Näistä erityisesti 100m VU meni hienosti ja Andreas kellotti ajaksi 1:09,82, joka on hänen henkilökohtainen ennätys.

Aaron Tikkanen edusti seuraa hienosti uinnin kuninkuuslajissa eli 100m perhosessa (P13) sekä poikien 4x100m SKUV.

Tyttöjen viestijoukkue pysyi samana koko viikonlopun ajan. Joukkueessa uivat Nella Honkanen, Venla Karialho, Senni Sevenius ja Siiri Attola. Tytöt uivat 4x100m VU ja 4x100m SKU.

Nella ui tyttöjen viestien lisäksi sekaviestijoukkueessa yhdessä Venlan, Andreaksen ja Oivan kanssa. Tämän lisäksi Nellan henkilökohtainen matka viikonloppuna oli 100m pu. Ja kellottipa Nella itselleen uuden ajan perhosesta viestijoukkueessa saaden ajaksi 1.34,96.

Venla ui viestien lisäksi 100m VU (T12) ja 100m PU. Perhosesta tuli upeasti oman erän voitto, joka kruunasi hyvin menneen kisaviikonlopun.

Sennillä on myös onnistunut viikonloppu takana. Senni ui 100m VU, 200m SKU ja 50m SU viestien lisäksi. Näistä erityisesti 100m VU uinti meni loistavasti. Tuloksena tuli oman erän voitto ja sija 11 kokonaistuloksissa.

Kuvassa takarivissä vasemmalta Lotta Juvonen, Emmi Pohjonen, Emma Kaivola ja Iina Huusela, edessä Vieno Hakakari ja Maija Kuisma.

Ensimmäistä kertaa Rolloihin osallistui Vieno, Emmi ja Emma. Tytöt olivatkin alittaneet hienosti rollo-rajoja. Vieno ja Emma uivat kisoissa 100 VU (T10) ja Emmi edellisen lisäksi 50 RU. Kaikki tytöt kellottivat uudet ajat vaparissa 50m radalla. Kokemusta arvokisoissa uimisesta tuli tytöille rutkasti lisää ja vuoden päästä he ovatkin jo Tampereen Rolloilla konkareita.

Maija ui kisoissa 100 RU (T11), joka meni oikein hienosti. Joukkueen kooltaan pienin uimari ei jää suorituksissa ollenkaan vähäisimmäksi.

Lotta ja Iina puolestaan uivat 50 VU ja kummatkin paransivat reippaasti aikaisempia ennätyksiään.