Kilpauimareille ja valmentajille

Uimari, aseta itsellesi tavoitteita ja toteuta haaveesi kovan harjoittelun kautta.

Valmentaja, anna aina parhaasi uimareiden puolesta ja yhteistyö kunniaan.

Hyvinkään uimaseuran joukkue, kulkekaa yhdessä ja tukekaa toisianne.

Voittajajoukkue syntyy tekemisen kautta!

HYVINKÄÄN UIMASEURAN PELISÄÄNNÖT

• Uimalan järjestyssääntöjä ja henkilökunnan ohjeita on ehdottomasti noudatettava.

• Kaikkia kohdellaan ystävällisesti ja kohteliaasti, ja käyttäydytään asiallisesti niin aikuisia, kuin lapsia kohtaan.

• Harjoituksiin saavutaan ajoissa ja jos ollaan pois tai myöhästytään, ollaan yhteydessä valmentajaan.

• Ennen ja jälkeen uinnin käydään pesulla.

• Huolehditaan riittävästä ravinnosta ja levosta.

• Tullaan harjoituksiin ja kisoihin vain terveenä.

• Valmentajat ja vanhemmat tekevät yhteistyötä. Uimarin paras on kaikkien osapuolten yhteinen tavoite.

• Tavoitteena on, että kaikilla uimareilla on hyvä mieli harrastuksessa, joten kiusaamista ei sallita. Jos kiusaamista kuitenkin ilmenee, ilmoitetaan valmentajalle välittömästi, ja hän puuttuu asiaan. Jos se ei lopu tähän, tulee seurajohdon edustus puuttumaan myös tilanteeseen, jotta se saadaan selvitettyä ja kiusaaminen loppumaan.

• Me edustamme kaikki Hyvinkään Uimaseuraa: ollaan ylpeitä omasta seurasta ja käyttäydytään edustavasti kaikissa tilanteissa. Kunnioitetaan muita.

• Kannustetaan Hyvinkään Uimaseuran kaikkia uimareita ja ollaan iloisella ja positiivisella asenteella niin kisoissa, kuin muissakin tapahtumissa.

• Valmentaja päättää kilpailut ja niissä uitavat lajit. Jos uimari ei voi osallistua kisoihin, pitää siitä ilmoittaa valmentajalle hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan umpeutumista.  Myöhässä ilmoitettu peruutus voi johtaa starttimaksujen perimiseen uimarin perheeltä, mutta äkillisiä sairastapauksia em. ei koske. Mikäli mahdollista, olisi hyvä, jos huoltaja voisi toimittaa valmentajalle lääkärintodistuksen sairastumisesta, jolloin seura voi periä kilpailun järjestäjältä jo maksetut starttimaksut takaisin.

• Leireillä noudatetaan kisamatkasääntöjä.

OHJEITA UINTIKILPAILUHIN

Valmentaja ilmoittaa uimarin kisoihin vähintään viikkoa ennen kisojen alkua, ja pääsääntöisesti päättää oman arvionsa perusteella lajit, joihin uimari osallistuu. Mikäli uimari tietää, että ei voi osallistua johonkin kisakalenterissa merkittyyn kisaan, on siitä hyvä ilmoittaa valmentajalle mahdollisimman pian.

Ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja sitä ei voi enää perua. Starttien peruuttamisen korvaa uimari huoltajineen (peruutusmaksu on kolmikertainen verrattuna starttimaksuihin). Sairaustapauksissa voi seuralle toimittaa lääkärintodistuksen, jolloin peruutusmaksua ei peritä.

Uimarilla tulee olla voimassa oleva BlueCard-lisenssi osallistuakseen kilpailuihin.

Uimakisoihin otetaan mukaan:

• Uima-asu, mielellään useampi
  • Seuran uimalakki ja –lasit sekä varalasit ja –lakki
  • Vähintään kaksi pyyhettä
  • Seuran edustusasu, eli t-paita tai huppari. Lisäksi shortsit, verryttelyhousut, t-paitoja ja huppari.
  • Sisäkengät (esim. sisäpelikengät tai allastossut
  • Eväitä riittävän paljon (esim. hedelmiä, leipää, smoothieta, hedelmäsoseita, patukoita) Kisoihin ei oteta mukaan karkkia, sipsiä tms. Pitkissä kisoissa on mahdollista syödä jaksojen välissä lämmin ruoka, mutta usein se pitää varata järjestäjältä etukäteen.
  • Juomaa (esim. vettä, tuoremehua vedellä laimennettuna, urheilujuomaa, palautusjuomia). Ei kuitenkaan limuja tai kovin sokeripitoisia juomia.
  • Peseytymisvälineet

Kisapaikalla on oltava ajoissa, viimeistään 15 minuuttia ennen verryttelyn alkua, tai muuna valmentajan kanssa sovittuna aikana.

Valmentaja tai joku seuran aikuisista hakee kaappien avaimet, saat ne ulko-oven läheisyydestä. Monissa kisoissa jokaiselle ei ole omaa kaappia, vaan joudut jakamaan sen uintikavereittesi kanssa. Kaikki tavarasi eivät välttämättä mahdu kaappiin, joten jätä arvoesineet kotiin.

Valmentajaltasi saat lisäohjeita kisoissa.

ONNEA KISOIHIN!

PDF-tiedostoHyUs valmentajasitoumus.pdf (168 kB)
PDF-tiedostosaannotmatkoilla.pdf (17 kB)
Pelisäännöt kotimaan- ja ulkomaanleireillä sekä kilpailumatkoilla