Tekniikkaryhmät

TEKNIIKKARYHMÄT SYKSYLLÄ 2017

ILMOITTAUTUMINEN (avauttu tänään 8.7.2017)

TEKNIIKKARYHMÄT NUORILLE

Alkeistekniikkaryhmässä ja Tekniikkakoulussa kehitetään eri uintilajien tekniikkaa monipuolisin harjoittein sekä pyritään vähitellen lisäämään uitavien matkojen pituutta, kehittäen näin uintikestävyyttä. Opetus tapahtuu aikuisten altaassa, pääsääntöisesti molemmilla ryhmillä on käytössään kaksi rataa. Lähtötasovaatimuksena alkeistekniikan ryhmään on 25 metrin uintitaito vatsallaan ja selällään.

Tekniikkaryhmien tavoitteena on omaksua uinnin 3 lajin perustekniikkat (selkä, rinta, vapaa), mutta harjoituksiin kuuluu myös perhosuinnin alkeiden opettelua. Tekniikkaryhmien jälkeen uimarilla on täydet valmiudet siirtyä kilpa- ja harrasteuintiryhmiin. Alkeistekniikkaryhmien uimareille suositellaan osallistumista kauden koululaisuintikilpailuun ja Tekniikkakoulun uimarit pääsevät halutessaan osallistumaan seuran omiin cup-uinteihin.

Tekniikkaryhmiä on kaksi tasoa:

Alkeistekniikka isoon altaaseen siirtyville
Isoon altaaseen siirtyvät uimarit aloittavat aina alkeistekniikkaryhmän uintiopetuksen kokonaiskesto on 45 minuuttia, jonka alussa pidetään noin 5 minuutin kuivaharjoittelu.

lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.45-9.30

Alkeisekniikkaryhmän maksu on 130 €/kausi, jotka sisältävät seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana.

Tekniikkakoulu kehittyneille uimareille
Uintitaitojen lisääntyessä siirrytään seuraavalle tasolle, eli Tekniikkakouluun, uintiopetuksen kokonaiskesto on 60 minuutin, jonka alussa pidetään noin 10 minuutin kuivaharjoittelu. Tekniikkakoulun jälkeen on aika siirtyä kilpa- tai harrasteryhmiin.

lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.30-10.30

Alkeisekniikkaryhmän 2 maksu on 140 €/kausi, jotka sisältävät seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana.

Ohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja uimakouluohjaajia tai kilpavalmentajia, joukossamme on myös nuoria ja uusia apuohjaajia jatkuvuuden takaamiseksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu aina sähköisen ilmoittautumisen kautta.

Mikäli sinulla on ongelmia tai kysyttävää ilmoittatumiseen liittyvissä asioissa, voit olla yhteydessä meihin saman kanavan kautta:

ILMOITTAUTUMINEN (avautuu 8.7.2017 klo 6:00)

Tekniikkaryhmissä altaalle tullaan omatoimisesti ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta, ohjeistamme vanhemmat ja lapset tarkemmin toimintamalliin kauden alussa.

Alimpana uimakoulujen uimarin kurssitarjonta ja syyskauden 2017 kalenteri. Kaikista muutoksista tiedotetaan erikseen ryhmälaisille ja lisäksi tältä sivulta löytyy aina tuorein tieto aikatauluista muutoksineen. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin, mutta niitä ei tule yhdelle kaudelle kovin montaan. Kokonaisharjoituskertoja on joka tapauksessa 12.

AIKUISTEN TEKNIIKKARYHMÄT

Aikuisten tekniikkaryhmä 1

Aikuisten tekniikkakurssilla keskitytään kehittämään jo uimataitoisten uimareiden uintitekniikkaa. Pääpaino tulee olemaan vapaauinnin uintiasennon, hengitystekniikan ja mm. itselle sopivan käsivedon ja potkutekniikan kehittämisessä, tavoitteena yhä pitkäkestoisempi sujuva ja vaivaton eteneminen vedessä.  Muita mahdollisesti mukaan otettavia aiheita ovat esim. allaskäännökset sekä rinta-, selkä, ja/tai perhosuinnin perustekniikka (näistä sovitaan ryhmän kesken kurssin edetessä).

Lauantaisin klo 8.30-9.30

Aikuisten tekniikkaryhmän 1 maksu on 140 €/kausi, joka sisältää seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana.

Aikuisten tekniikkaryhmä 2

Aikuisten tekniikkakurssi 2 keskitytään kehittämään jo uimataitoisten uimareiden uintitekniikkaa. Tavoitteena on, että tekniikkakurssi 2:lla mennään asioissa ykkösryhmää pidemmälle. Sopii erinomaisesti aikaisemman tekniikkakurssin käyneille.

Pääpaino tulee olemaan vapaauinnin uintiasennon, hengitystekniikan ja mm. itselle sopivan käsivedon ja potkutekniikan kehittämisessä, tavoitteena yhä pitkäkestoisempi sujuva ja vaivaton eteneminen vedessä. Muita mahdollisesti mukaan otettavia aiheita ovat esim. allaskäännökset sekä rinta-, selkä, ja/tai perhosuinnin perustekniikka (näistä sovitaan ryhmän kesken kurssin edetessä).

Lauantaisin klo 9.30-10.30

Aikuisten tekniikkaryhmän 2 maksu on 140 €/kausi, joka sisältää seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana.

Ohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja uimakouluohjaajia tai kilpavalmentajia, joukossamme on myös apuohjaajia jatkuvuuden takaamiseksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu aina sähköisen ilmoittautumisen kautta.

ILMOITTAUTUMINEN (avautuu 8.7.2017 klo 6:00)

Aikuisten tekniikkaryhmissä altaalle tullaan omatoimisesti, ohjeistamme ryhmän uimalan toimintamalliin ennen kauden ensimmäistä harjoitusta.

Aikuisten tekniikkaryhmät 1 ja 2 pidetään uimakoulujen syyskauden 2017 kalenterin mukaisestii. Kaikista muutoksista tiedotetaan erikseen ryhmälaisille ja lisäksi tältä sivulta löytyy aina tuorein tieto aikatauluista muutoksineen. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin, mutta niitä ei tule yhdelle kaudelle kovin montaan. Kokonaisharjoituskertoja on joka tapauksessa 12.