Ohjeita uimakoululaiselle ja huoltajalle

Ohjeita uimakoululaisille ja huoltajille!

Mitä mukaan?

• Kun saavut Hyvinkään uimaseuran järjestämälle kurssille, ota mukaasi uima-asu, pyyhe ja peseytymisvälineet. Suosittelemme myös uimalasien käyttöä. Ne lisäävät uintikokemuksen miellyttävyyttä.

• Arvoesineitä tai rahaa ei suositella tuotavaksi uimahalliin.

Miten toimin uimahallilla?

• Arki-illan uimakoulut: Uimakoulun opettaja on vastassa uimahallin aulassa. Uimaopettaja kuljettaa lapset altaalle ja sieltä takaisin. Ole ajoissa paikalla myös uimakoulun loputtua. Jos lapsen huoltajana haluat itse jäädä uimaan allasosastolle, tulee uimahallin sisäänpääsymaksu maksaa kassalle normaalin käytännön mukaisesti.

• Viikonlopun uimakoulut (aikuiset, perheuinnit jne.): Kun kurssi järjestetään uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella, uimahallin aulassa sinua on vastassa HyUSin henkilö, jolta saat tarvittaessa pukukaapin rannekkeen. Ranneketta ei saa jättää uimahallin porttiin, vaan se tulee palauttaa aulassa olevaan rannekelaatikkoon uimakoulun jälkeen.
  • Hyvinkään Uimaseuran saattajat saattavat lapset pukutilojen kautta altaalle ja lapset saatetaan myös uimakoulun päätyttyä takaisin uimalan aulatilaan. Olkaa paikalla nimenhuudossa viimeistään 15 minuuttia ennen allas-ajan alkua. Saattaja tuo lapset takaisin aulaan n. 15 minuuttia opetuksen päättymisen jälkeen. Vanhempien tulee olla vastassa lapsia ajoissa.
  • Mikäli lapsella on kulkulupa, voi hän kulkea oman sukupuolen mukaisen pukutilan kautta. Mutta nimenhuudossa olisi hyvä olla paikalla, vaikka lapsi kulkisi itsenäisesti.
  • 7-vuotias, tai syksyllä 7 vuotta täyttävä (kouluikäinen) voi vanhemman luvalla kulkea hallissa/pesutiloissa itsenäisesti, mikäli uimaopettajan kanssa asia on myös sovittu. Altaaseen ei saa mennä ilman uimaopettajan lupaa. Uimaseuran omalla uintivuorolla ei ole yleisöuintimahdollisuutta. Lupalomakkeita saa uimakoulujen alkaessa HyUSin uimakoulukoordinaattorilta.
  • Ennen altaaseen menoa jokaisen asiakkaan velvollisuus on peseytyä suihkussa ilman uima-asua. Myös hiukset tulee kastella/pestä ennen altaaseen menoa tai vaihtoehtoisesti voi käyttää uimalakkia. Sidothan pitkät hiukset kiinni, etteivät ne ole uinnin aikana tielläsi. Riisuthan myös kaikki korut aina uinnin ajaksi! Huolehdi, että lapsi käy WC:ssä juuri ennen kurssin alkamista. Saunaan kannattaa mennä vasta uinnin jälkeen.

• Kun kurssi alkaa...

• Ohjaaja ottaa ryhmäläiset vastaan altaan reunalla (opetusallas, terapia-allas tai 25 m allas) kurssin alkaessa, ja on vastuussa ryhmäläisistään kurssin ajan. Kurssilainen EI saa mennä veteen ilman opettajan lupaa!
  • Kurssilainen on vakuutettu tapaturmien varalta kurssin ajan.
  • Ethän osallistu kurssille huonovointisena tai sairaana. Jos osallistujalla on sairaus (esim. astma tai epilepsia), tulee hoitavalta lääkäriltä varmistaa ohjeet kurssille osallistumiseen. Kurssin ohjaajalle tulee myös ilmoittaa sairaudesta, jotta he osaavat toimia mahdollisessa hätätilanteessa oikealla tavalla.

• Muuta?​

• Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi uimahalleissa on noudatettava hallin järjestyssääntöjä.
  • Pyydämme Sinua huomioimaan, valo- ja videokuvaaminen on uimahallissa kiellettyä. Ainoastaan uimakoulujen viimeisellä kerralla valokuvaaminen on sallittua ja silloinkin tulee huolehtia, että vain omaa lasta kuvataan.
  • Vastaamme mielellämme kurssiin liittyviin kysymyksiin sähköpostitse uimakoulut@uimaseura.fi tai puhelimitse 050 500 3623 ma, ti ja to klo 18–20