Uimakoulut

UIMAKOULUT syksyllä 2017

ILMOITTAUTUMINEN (avattu tänään 8.7.2017)

Hyvinkään Uimaseura ry tarjoaa uimakouluja kaikenikäisille lapsille.

Uimakouluissa pyritään antamaan lapsille perustaidot vedessä liikkumiseen. Lapselle on tärkeää oppia liikkumaan vedessä rohkeasti. Kun vesi on tullut tutuksi, lapsi voi keskittyä uusien asioiden oppimiseen. Lapsen taitojen karttuessa hän etenee tasoltaan vaativampaan ryhmään.

Terapia-altaan Easy Swim survival on moderni uinnin opetusmenetelmä, joka tähtää erityisesti vesiturvallisuuteen. Suositusikä tässä ryhmässä on 3 – 5 vuotta.

• Easy Swim survival opetus perustuu pienryhmissä varhaiseen oppimiseen syvässä altaassa, jossa käytetään henkilökohtaista kelluntapukua. Se takaa liikkumisen vapauden ja uskalluksen kokeilla uutta.

Koulutuksessa keskitytään mm. opettamaan toimimaan äkillisesti veden vaaraan jouduttaessa. Kurssilla opetellaan erilaisia tekniikoita pelastautua vedestä ja kokeillaan myös uimista vaatteet päällä.

Tarjoamalla mielekästä sisältöä uimatunneilla innostamme ja haastaamme lapsia tutkimaan sekä oppimaan uutta. Rikas oppimisympäristö luo erinomaiset olosuhteet uuden oppimiselle. Harjoitukset ovat tehokkaasti organisoituja, jossa pyritään hyvään ilmapiiriin ja lapsien henkilökohtaiseen sitoutumiseen.

► Sunnuntaisin klo 8.30-9.00 / 9.00-9.30 / 9.30-10.00 / 10.00-10.30

Uimakoulun maksu on 165 €, joka sisältää seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana. Kelluntapuku ei sisälly hintaan, niiden hankinnasta tiedotetaan erikseen ryhmään ilmoittautuneita.

Lastenaltaan alkeisuimakoulu voidaan aloittaa noin 4-7 vuoden iässä, joita on kahdella tasolla:

• Alkeisuimakoulu 1:ssä opetellaan perustaitoja: veteen puhallus, potkut, kelluminen, liukuminen, sukeltaminen sekä myyrä- ja alkeisselkäuinti.

► Lauantaisin klo 8.30-9.00 / 9.00-9.30

► Sunnuntaisin klo 8.30-9.00 / 9.00-9.30

Uimakoulun maksu on 125 €, joka sisältää seuran jäsenyyden, uimahallin sisäänpääsyn ja yhteensä 12 opetuskertaa yhden kauden aikana.

• Alkeisuimakoulu 2 on jatkoa alkeisuimakoulu 1:lle. Ryhmässä vahvistetaan ja kehitetään alkeisopetuksessa opittuja taitoja ja harjoitellaan vapaa- ja selkäuinnin alkeita. Tavoitteena on noin 10-15 metrin uimataito, joka mahdollistaa siirtymisen terapia-altaan esitekniikkaryhmään.

► Lauantaisin klo 9.30-10.00 / 10.00-10.30

► Sunnuntaisin klo 9.30-10.00 / 10.00-10.30

Terapia-altaan esitekniikkaan tultaessa uimataitoa on hyvä olla noin 10-15 metriä ja ryhmien tavoitteena on 25 metrin uimataito vatsallaan ja selällään.

• Terapia-altaan uimakoulu on jatkoa alkeisuimakoulu 2:selle. Ryhmässä opetellaan oikea uinnin hengitystekniikka ja eri uintilajien perustekniikat: selkä-, rinta- ja vapaauinti (krooliuinti). Myös hypyt ja sukellukset kuuluvat opetettaviin asioihin.

Lauantaisin klo 8.30-9.00 / 9.00-9.30 / 9.30-10.00 / 10.00-10.30

► Sunnuntaisin klo 8.30-9.00 / 9.00-9.30 / 9.30-10.00 / 10.00-10.30

Ohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja uimakouluohjaajia, joukossamme on myös nuoria apuohjaajia jatkuvuuden takaamiseksi. Uusimpana osa-alueena olemme kouluttaneet henkilökuntaa vauvauinteihin ja Easy Swim survival ryhmien ohjaamiseen. Osa ohjaajista toimii myös kilpauinnin valmentajina.

Ilmoittautuminen tapahtuu aina sähköisen ilmoittautumisen kautta.

Mikäli sinulla on ongelmia tai kysyttävää ilmoittatumiseen liittyvissä asioissa, voit olla yhteydessä meihin saman kanavan kautta:

ILMOITTAUTUMINEN

Monissa uimakouluryhmissä tarvitsemme myös vanhempien apua lasten kuljettamiseen turvallisesti altaalle ja takaisin. Tähän tehtävään kutsumme erikseen sekä äitejä että isiä riittävän määrän. Kerromme lisää tästä tehtävästä, kun ilmoittautumiset saadaan ensin vauhtiin. Tehtävä rajoittuu oman lapsen uimakoulun aikatauluun, joten se ei sido vanhempia sitä enempää.

Alla uimakoulujen uimarin kurssitarjonta ja kauden kalenteri. Kaikista muutoksista tiedotetaan erikseen ryhmälaisille ja lisäksi tältä sivulta löytyy aina tuorein tieto aikatauluista muutoksineen. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin, mutta niitä ei tule yhdelle kaudelle kovin montaan. Kokonaisharjoituskertoja on joka tapauksessa 12.

ALLA UIMAKOULUJEN OPETUSRYHMÄT JA VAHVISTETTU KALENTERI SYKSYLLE 2017